Author Topic: Indoor blower not running  (Read 968 times)

Offline jamie

  • 313D Supporter
  • ****
  • Posts: 23
Indoor blower not running
« on: September 21, 2017, 10:54:23 PM »
Hey gentlemen

First post on here. I'm kind of stumped. I have never had this before.

I have a old condenser, don't know model or serial (worn off) but it has a time delay relay on it. It is bypassed. On a call for cooling I hear a little buzz and outdoor condenser turns on but no indoor blower turns on. The indoor blower runs in the "on" position but not in AUTO on a call for cooling. (I have not tried it on heat mode yet) ..do you guys have any ideas what could be the issue, should that time delay relay on the condenser be bypassed? does that matter or does that even have anything to do with indoor blower not running?

Thanks guys

Offline Admin

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 2300
    • HVAC TECH GROUP
Re: Indoor blower not running
« Reply #1 on: September 22, 2017, 06:19:07 AM »
No problem bypassing the time delay.

Likely the control board in the furnace is bad, but rule out the thermostat first.  Jumper the R and Y terminals on the furnace control board and see if the indoor fan starts.

Offline jamie

  • 313D Supporter
  • ****
  • Posts: 23
Re: Indoor blower not running
« Reply #2 on: September 22, 2017, 06:47:38 AM »
Ya I jumped r and y out and still only the condenser came on. No indoor fan. What is the easiest way to check it is the board? As they are expensive parts

Offline Admin

  • Administrator
  • *****
  • Posts: 2300
    • HVAC TECH GROUP
Re: Indoor blower not running
« Reply #3 on: September 22, 2017, 07:31:07 AM »
Is it a Lennox furnace?  Do you have a model number?  It definitely sound like a bad board.

Offline jamie

  • 313D Supporter
  • ****
  • Posts: 23
Re: Indoor blower not running
« Reply #4 on: September 22, 2017, 08:29:56 AM »
It is a luxaire.  G9T040